Canteclaer & Con Spirito

Koor voor kinderen, jongeren en volwassenen

Dirigentes

Hanne Deheegher

Jong Canteclaer en Jong Con Spirito staan voortaan onder de kundige leiding van Hanne Deheegher. ‘Onze’ Hanne is door iedereen gekend en zeer geliefd bij onze kleine zangers. Hanne is van kleins af zingend lid van onze koren. Ze neemt keer op keer beestig moeilijke solo's voor haar rekening op de concerten van Con Spirito en heeft al meer dan genoeg bewezen dat ze een muzikale/kunstige duizendpoot is. Momenteel volgt ze in Gent de opleiding Bachelor in de Muziek.

 

Lieselot Veys, een sympathieke Ieperlinge hanteert het dirigeerstokje Con Spirito. Lieselot groeide op in Beveren-Leie (deelgemeente van Waregem) in een muzikaal gezin. Via het jeugdmuziekatelier en opleidingen muziek en woord aan de Academie te Waregem kwam Lieselot op het Lemmensinstituut voor uitvoerende muziek piano terecht, gevolgd door de lerarenopleiding secundair onderwijs aan de
Arteveldehogeschool voor muzikale opvoeding en Nederlands.

Al sinds haar jeugd is Lieselot in de koorwereld ondergedompeld. Zo zat ze in koren in Waregem en Brugge. In 2011 nam Lieselot het dirigeerstokje vast in het gemengd volwassenenkoor van Avelgem en het solidariteitskoor 'Wak maar Proper' uit Diksmuide. Ze volgt tal van koordirectiecursussen, internationale cursussen tijdens vakanties, enz... Koren dirigeren is dan ook een leerrijke en boeiende aanvulling op haar beroep. 

Lieselot geeft momenteel muzieklessen aan kinderen, jongeren en volwassenen aan de Academie te Ieper, alsook in een middelbare school te Izegem.