Canteclaer & Con Spirito

Koor voor kinderen, jongeren en volwassenen

Dirigentes

Hanne Deheegher

Jong Canteclaer staat voortaan onder de kundige leiding van Hanne Deheegher. ‘Onze’ Hanne is door iedereen gekend en zeer geliefd bij onze kleine zangers. Hanne is van kleins af zingend lid van onze koren. Ze nam dit jaar een beestig moeilijke solo voor haar rekening op de Puur Concerten en heeft al meer dan genoeg bewezen dat ze een muzikale/kunstige duizendpoot is. Dit jaar gaat ze in Gent studeren. Ze volgt daar de Bachelor Muziek.

Marieke Spenninck

Canteclaer & Jongerenkoor Con Spirito staan voortaan onder de kundige leiding van Marieke Spenninck. Marieke is geboren en getogen in Poperinge (1993), studeerde muziektherapie aan het Lemmensinstituut te Leuven en begint aan dezelfde school dit jaar met de opleiding koordirectie. Ze is oprichtster en enthousiaste dirigente van het kinder -& jeugdkoor Touché te Poperinge en geeft les aan de academies van Torhout en Lubbeek. Dat ook zij een muzikale duizendpoot is hoeft niet meer uitleg.

Barbara Vandendriessche studeerde orgel en zang aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht waar ze de diploma’s ‘Meester in de Muziek’ en ‘Uitvoerend Musicus’ behaalde. Barbara was lange tijd organiste op het historisch Van Peteghem–orgel te Haringe en concerteerde op orgels in het hele land.

Als soliste (sopraan) is Barbara naast de verschillende producties en concerten te horen op de cd ‘In Flanders’ met organist Ludo Geloen en op de cd ‘Vocale Contrasten’ met het Veurns Vocaal Ensemble.

Met Ludo Geloen vormt ze het duo Calliope (orgel + zang). Verder is ze als soliste vaak actief bij koren, orkesten, ensembles allerhande.

 Barbara deed de eindregie van de musical ‘http://www.samwieper.be” door de academie van Ieper en schreef als eindwerk de mini-opera ‘Baasje en Kaasje’ voor kleuters. In Ieper werd ze als ‘jonge beloftevolle muzikante’ beloond met de prijs JanDecadt.

Naast haar muzikale activiteiten als sopraan/organiste, haar privé lesgeven (zang, orgel & piano) en het lesgeven in de academie van Ninove, is ze vooral actief als dirigent van verschillende koren.

Al 23 jaar leidt ze het kinderkoor Canteclaer waaruit in 1999 het jongerenkoor Con Spirito groeide. Beide koren hebben Lo als thuisbasis. Met deze koren wil ze kinderen en jongeren enthousiast maken voor het samen zingen en tegelijkertijd iets waardevols bijbrengen aan hun opvoeding.

Ambitieuze projecten, zoals ‘Let’s go to the Movies’ (totaalspektakel & CD-voorstelling), ‘Kerst tussen Lo en Denderwindeke’, ‘Hit the Jukebox’, ‘Con Spirito Intiem’,… zijn hiervan een voorbeeld.

Sinds 2004 is Barbara ook dirigent van het meerstemmig gemengd Fenikskoor uit Ninove waarmee ze met een musical-repertoire een nieuwe richting insloeg. De stad Ninove beloonde hen hiervoor met de Prijs Cultuurraad 2005. Vorig jaar zetten ze het ambitieuze project ‘De wereld smaakt, Ninove smaakt de wereld’ op poten tijdens de week van de smaak. En het smaakte naar nog! Na zeven jaar met het Fenikskoor nam Barbara in december 2010 afscheid van het koor met een stemmig kerstconcert om nieuwe horizonten te verkennen.

In november 2009 bracht ze samen met Koen Garriau (Fluxus) haar eerste kinderproductie uit. De cd ‘Beestenboel’ met kinderliedjes in een nieuw fris arrangement, ingespeeld door professionele muzikanten en ingezongen door de kinderen van kinderkoor Canteclaer, wordt gesmaakt door het jonge publiek maar ook ouders & grootouders geven toe nu en dan mee te zingen en dansen. In augustus 2010 zetten ze een volle tent op zijn kop tijdens Dranouter Festival.

In april 2012 kwamen ze al gauw op de proppen met hun tweede productie: “Vroemmm!”. En ook deze valt in de smaak van jong en oud!