Canteclaer & Con Spirito

Koor voor kinderen, jongeren en volwassenen

Groepen

Jong Canteclaer

De jongsten van de koren, van het 3de kleuter tot en met het 2de leerjaar. De kinderen krijgen muziekinitiatie en zetten hun allereerste stapjes in het koor. Hiervoor krijgen ze de muzikale begeleiding van Amber Vermander, afgestudeerd als bachelor in de muziek. Ze leren wat ritme is aan de hand van leuke instrumentjes en verkennen de wondere wereld van het zingen.

Een fantastische ontdekking voor het kind!

Canteclaer

Het kinderkoor, 8 tot 14 jaar waagt zich al aan liederen in twee stemmen en luistert nu en dan een misviering op. De kinderen werken op een aangename en rustige manier naar een groot, eigen project toe. Deze groep staat onder leiding van Amber Vermander

Jong Con Spirito

Deze groep (14 tot 24 jaar) is in 2010 ontstaan uit Canteclaer om de oudere kinderen muzikaal wat meer te prikkelen. Er wordt meerstemmig gezongen zodat de uitdaging des te groter is. Deze groep staat onder deskundige leiding van Hanne Deheegher, die er met haar enthousiasme de jongeren zeker zal toe motiveren om zich steeds weer opnieuw voor elk project volledig te smijten. 

Sinds september 2020 repeteren Jong Con Spirito en Con Spirito samen.

 

Con Spirito

wekelijks op vrijdag, 19u15-21u30

Meer dan 15 jaar geleden klonk vanuit het kinderkoor het idee om een jongerenkoor op te richten… en in september 1999 werd Con Spirito geboren.

Sinds het werkjaar (2008-2009) zingt het koor in drie stemmen: sopraan en alt voor de vrouwen, en één mannenstem (die soms opgedeeld wordt in bas en tenor). Naast misvieringen op feestdagen verzorgen ze ook allerhande optredens, zoals bruiloften, feestjes,….

De jongeren worden stilaan volwassen en velen zijn de vroeger opgestelde leeftijdsgrens van 26 jaar voorbij. Daarom staan de spreekwoordelijke muzikale deuren sinds september 2012 ook open voor volwassenen . Daarom ook een warme oproep aan mensen tussen 18 en 60 jaar om met ons mee te repeteren en het beste van zichzelf te geven tijdens concerten!

Sinds september 2020 repeteren Jong Con Spirito en Con Spirito samen.

Deze groep staat onder leiding van Lieselot Veys.