Canteclaer & Jong Con Spirito

Koor voor kinderen en jongeren

Groepen

Canteclaer

Elke zondag van 9u - 10u

In het kinderkoor Canteclaer, van 1e tot 5e leerjaar, leren de kinderen het potentieel van hun stem ontdekken, wagen ze zich nu en dan al aan liederen in twee stemmen en luisteren ze nu en dan een misviering op. De kinderen werken op een aangename en rustige manier naar een groot, eigen project toe. Deze groep staat onder leiding van Amber Vermander.

Jong Con Spirito

Elke zondag van 10u - 11u

Deze groep (5e leerjaar - 3e middelbaar) is in 2010 ontstaan uit Canteclaer om de oudere kinderen muzikaal wat meer te prikkelen. Er wordt meerstemmig gezongen zodat de uitdaging des te groter is. Deze groep staat onder deskundige leiding van Amber Vermander, die er met haar enthousiasme de jongeren zeker zal toe motiveren om zich steeds weer opnieuw voor elk project volledig te smijten. 

 

Con Spirito 

Meer dan 15 jaar geleden klonk vanuit het kinderkoor het idee om een jongerenkoor op te richten… en in september 1999 werd Con Spirito geboren. Vanaf 2012 werd het koor ook open gesteld voor volwassenen tot 65 jaar.

Sinds het werkjaar (2008-2009) zong het koor in drie stemmen: sopraan en alt voor de vrouwen, en één mannenstem (die soms opgedeeld wordt in bas en tenor). Naast misvieringen op feestdagen verzorgen ze ook allerhande optredens, zoals bruiloften, feestjes,….

Toch kwam ook aan dit mooie liedje helaas een eind... Werkjaar 2021-2022 werd het laatste wapenfeit van Con Spirito.